Soutěž Srdce s láskou darované

„SRDCE S LÁSKOU DARUJEME A KOSTIČKY VĚNUJEME, DÁREK OD DĚTÍ PRO DĚTI!“

Minulý rok jsme se díky výhře v celorepublikové soutěži „Srdce s láskou darované“ podívali do poslanecké sněmovny. To nás motivovalo k tomu, že i letos zkusíme štěstí a přihlásíme se znovu.

Třída 🐭 pod vedením paní učitelky Bc. Daniely Janouškové oslovili společně chráněnou dílnu v Bystřici pod Hostýnem, aby pro ně zaměstnanci se zdravotním postižením vyrobili 1200 kusů dřevěných kostiček. Ty poté děti natřeli barvou a polepili obrázky s lesními motivy. Následně jsme poskládali a vyzdobili celkem 85 papírových krabiček, do kterých jsme vložili vždy 12 kusů kostek tak, aby vzniklo pexeso.

Krabičky jsme společně s dětmi předali paní primářce dětského oddělení a vrchní sestřičce v Krajské nemocnici Tomáše Bati. Zde se děti v čekárnách budou moci bavit veselým pexesem, které jim snad přinese trochu radosti a naděje. Zároveň si budou moci tuto hravou krabičku i odnést na památku domů.

Naše práce na tomto projektu je už u konce. Nyní prosíme Vás rodiče, ale i Vaše blízké či přátelé o podporu. Váš hlas by nám velmi pomohl a zároveň by pro nás byl i velkým oceněním naší práce.

Hlasování končí 10. 4. 2023, takže neváhejte a dejte nám svůj hlas pro dobrou věc! Děkujeme, myšky! 🐭

Odkaz na veřejné hlasování zde: https://srdce.age-management.cz/soutezni-prace-2022/detail/118

O projektu si můžete přečíst i kliknutím zde na webu novinykraje.cz.

Ano, je to tak… MŠ Zlín, Budovatelská má hned „dvě želízka v ohni“ KRMÍTKA S LÁSKOU VYROBENÁ A DAROVANÁ, tak zní název projektu, který do celostátní soutěže SRDCE S LÁSKOU DAROVANÉ zaslala třída ježečků.

Děti, společně s paní učitelkou Mgr. Lucií Ondíkovou vyrobili krmítka pro ptáčky, které jsou volně dostupné v Centrálním parku na Jižních Svazích a dělají tak radost široké veřejnosti Jedno krmítko bylo vyrobeno a následně také věnováno domovu pokojného stáří NADĚJE, pobočka Zlín, jehož klienti se již mnohdy do parku nedostanou a tak mohou ptactvo pozorovat v rámci pobytu na své zahradě.

V rámci činností ve školce si naši ježečci vše poctivě vyzkoušeli. Zkoumali strukturu dřeva, bavili se o tom co vše musíme udělat, abychom si takové krmítko mohli vyrobit apod. Učili se manipulovat s pilou a také si vyzkoušeli dřevo opracovávat smirkovým papírem, aby si nezadřeli třísku a aby na dřevě držel ochranný nátěr. No a nakonec nás čekalo to nejdůležitější – krmítka smontovat! To Vám byla ale legrace a jak jsme se všichni soustředili.

Společně se zaměstnanci odboru městské zeleně Zlín jsme krmítka poté v parku nainstalovali a proto i vy máte možnost naše krmítka s láskou vyrobená najít a zkontrolovat. A třeba i Vám vyčarují úsměv na rtu což je pro nás tou nejhezčí odměnou. Tak hurá na procházku do parku.

Pokud by jste měli chvilku a chuť, klikněte na níže uvedený odkaz. Zde si můžete přečíst více či shlédnout video o našem tvoření. A pokud se Vám náš projekt líbí i ježečkové budou rádi za Váš hlas a sdílení.

Nedělali jsme tento projekt s myšlenkou na vítězství, i když bychom to samozřejmě našim dětem velmi přáli. Našim hlavním cílem bylo dětem ukázat, že mohou svým přičiněním pomáhat a udělat/dělat radost.

Odkaz na veřejné hlasování zde: https://srdce.age-management.cz/soutezni-prace-2022/detail/70?search=krm%C3%ADtka